La representació del col·lectiu LGTBIQ+
Una realitat poc mostrada: El col·lectiu LGTBIQ+ porta una llarga lluita a les esquenes per a poder aconseguir la igualtat en tots els sectors de la societat. En els mitjans de comunicació i en el sector audiovisual encara els hi queda una llarga lluita per poder aconseguir-la.
Un dia amb el Lama THUBTEN WANGCHEN
El governant del Tibet a l’exili ens obre les portes de casa seva, en la jornada reivindicativa per la desaparició del Panchen Lama l’any 1996.
Eleccions EUA 2020: El sorgiment de noves formes de comunicació
Les eleccions Trump vs Biden en plena crisis sanitaria ha comporatat la reforumalació de la comunicació política mitjançant eines com Twitch. I, sobretot, com les xarxes socials han evitat errors passats amb les "fake news".
Parlar de sexe a la televisió, un tabú?
A Espanya, pocs són els canals que s’han atrevit a fer el pas de parlar de sexe i sexualitat d’una manera oberta i sense caure en estereotips. Oh my goig! (Betevé,2018-) és un d’aquests casos.
Apostant per les comèdies d'adolescents
Les comèdies d’adolescents o teen dramas són un gènere que va començar a créixer durant els anys 90, i que actualment han fet un gran salt amb les plataformes digitals com Netflix, HBO o Playz, on trobem un gran nombre d’aquestes produccions.
Sakte TV: el gènere que ens apropa a la realitat
Imatges sense interrupcions durant hores amb un contingut monòton com la vida mateixa.
Un viatge a la vida arreu del món a través de múltiples punts de vista
Amb la digitalització i l’evolució tecnològica dels últims anys, els documentals han experimentat una sèrie de canvis i transformacions que permeten explicar la realitat i apropar-la al públic. Per exemple, amb la incorporació del contingut generat per les usuàries en diversos documentals, s’ha pogut fer una exposició de la realitat més propera que mai, a través de testimonis personals que obren les portes de la seva vida i ens mostren la seva part més íntima.
Una sèrie sobre ETA que en un altre moment, segurament, no hagués existit i no seria per la raó que podríeu pensar
Fa temps que la banda terrorista ETA en favor de l'alliberament del poble basc va abandonar les armes i, també, es va dissoldre. Ara. anys després, gràcies al llibre escrit per Fernando Aramburu i la sèrie dirigida per Aitor Gabilondo, la paraula ETA torna a estar en boca de tothom, tot i que per molts, en el seu discurs polític mai ha desaparegut, sobretot, les víctimes.
Solidaritat a la televisió
Pur espectacle o eina de conscienciació?
En la història de la televisió hi ha hagut altres programes dedicats a la conscienciació i la recaptació de fons per malalties. Avui, us parlarem de “The Big Donnor Show", un controversial reality d'Holanda emès el 2007.
Dating show, més enllà de l’entreteniment
La vida privada feta pública
8 obres per entendre millor els nous rols de la tercera edat
Les obres de ficció i de telerealitat imprescindibles que escapen dels estereotips tradicionals atribuïts a la gent gran
En els últims anys, gràcies a la segmentació de les audiències i l’aparició de canals de pagament i serveis streaming, hem vist un augment en la pluralitat de personatges que protagonitzen diferents produccions, tant de ficció com de telerealitat.
El Miniput 2020, en streaming
Per primera vegada des de l’inici de la mostra l’any 1994, la jornada no s’ha pogut celebrar de forma presencial
Tabús, lliçons amb humor
TV3 demostra com fer humor sobre temes delicats
Riure sobre temes sensibles i que són delicats en la nostra societat no és feina fàcil. Ho aconsegueix el programa Tabús, un programa d’entreteniment produït per TV3 i el Terrat que té com a presentador al David Verdaguer.
És la realitat tal com la veiem a la televisió?
El paper de les televisions públiques en la representació de les persones migrants
Des de les primeres dècades del segle XX, quan van començar a arribar immigrants al nostre país, tant les televisions públiques com privades van obviar aquest canvi en la població.
Jugant amb els estereotips
Crítica d’Herois Quotidians la sèrie de falsos reportatges de TV3 (2008)
La cultura és sempre dinàmica i cada generació porta nous problemes, que són al seu tron noves oportunitats. Avui dia, Internet i l’impacte massiu de les noves tecnologies digitals han provocat que la societat hagi passat per un procés d’adequació als nous temps.
Operación Palace, més enllà del periodisme i les fake news
Repassem el fals documental més conegut de la televisió espanyola, Operación Palace, sis anys després de la seva estrena
Operación Palace és un fals documental que va ser estrenat el 33è aniversari dels fets, dirigit per Jordi Évole i produït per laSexta. Presenta una teoria sobre els fets del 23 de febrer del 1981, segons la qual el cop d'estat forma part d'un muntatge dirigit pel director de cinema, José Luis Garci